H&M front bewerkt1De grijze broek die ooit zwart was, de gaten in je sokken, de uitgelubberde sport-bh en het shirtje dat bij elke aanraking een zweetwalm uitstoot als een stuk salami in de Sahara. Hmm, misschien ben je toe aan nieuwe danskleding? Hier kon je al lezen welke danskledingtype je bent. Dus vooral Hoge Sokken en Uithangborden opgelet! De grote sportmerken hebben sinds een aantal jaren ook kleding voor dansers in hun collecties en zie vandaag mijn aanraders van H&M Sportswear.

Kleurrijke collectie H&M            H&M foto smal bewerkt 1

Danskleding vs normale kleding
Als danser, dansdocent of choreograaf kijk je dag in dag uit naar jezelf in de spiegel. Wat voor slons je ook bent, je kunt niet ontkennen dat het aanvullen van je danskledingcollectie erg bevredigend kan zijn. Mijn danskleding eigenlijk te verdelen in twee categorieën: 1. Kleding die was gekocht als danskleding en 2. Gewone ‘leuke’ kleding die ik in een vlaag van verstandsverbijstering ben gaan dragen als danskleding. Als iets eenmaal ‘danskleding’ is geweest, draag ik het niet meer in het dagelijks leven. Herkenbaar? Ik draag danskleding van vele merken, afkomstig uit danswinkels tot sportkleding van grote modeketens en sportmerken. H&M en Nike zijn mijn favoriete merken als het gaat om prettige (sport)kleding die redelijk betaalbaar is. Ik heb echter één diamantje in mijn collectie en dat is mijn shirt van Stella McCartney for Adidas. Jaren geleden gekocht, is nog steeds als nieuw en elke keer als ik het draag voel ik me echt like a million bucks. Hier later meer over.

De Collecties
De komende tijd loop ik de collecties af van meerdere merken die interessant voor dansers kunnen zijn. De prijsklassen verschillen nogal en ik snap dat dit niet voor iedereen haalbaar is, in het bijzonder zo’n collectie van Stella McCartney. Onder het motto treat yo self kun je echter natuurlijk altijd een excuus bedenken. Op Dance Talk gaan er hoe dan ook nog genoeg reviews en aanraders verschijnen van merken waar iedereen zonder al teveel hyperventilatie-aanvallen zijn portemonnee voor zou kunnen trekken. Zie hier een aantal mooie opties van de H&M sportswear collectie.

Broek h&m heerlijk 19,95 Legging h&m 19,95 Sporttop H&M 9,95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Broek € 19,95                                Top € 9,95                           Legging € 19,95

       HM yogabroek 9,95         hm sportbh 14,95
                       Sportbh € 14,95, broek € 9,95                                       Sportbh € 14,95

       Dansbroek h&m 19,95 vest 24,95         Yoga top 19,95 legging 19,95
                Dansbroek € 19,95, vest met mesh € 24,95              Trui € 19,95, legging 19,95

       H&M mannen broek 29,95 shirt 9,95         H&M sportshort 19,95, shirt 24,95
                      Broek € 29,95, shirt € 9,95                                      Broek € 19,95, shirt €24,95

Qua prijzen vind ik H&M altijd goed te doen en ik ben trouwe koper van de sportcollectie. De kleding doet me altijd denken aan luxere merken zoals Nike, daar laten zij zich ongetwijfeld door inspireren. De kwaliteit verschilt nog wel eens, maar over het algemeen kunnen de kledingstukken tegen wilde danssessies, een paar duizend wasbeurten en subtiele (en minder subtiele) contactimprovisatie sessies.

Voor meer informatie, prijzen en inspiratie, ga naar de website van H&M.

Wat vind jij van de collectie? Koop je vaak bij H&M je danskleding?

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Laat een reactie achter