Front footwrap1Laten we eerlijk zijn, dansers staan niet perse bekend om het bezitten van mooie, poezelige, voetmodel-achtige voeten. Denk eerder aan de meeste afgekloven, droge, beblaarde, uitgeleefde pootjes ever. Dan hebben we nog niet eens gesproken over Eelt. Ja, dat verdient bij dansers een hoofdletter. Maar dansmerk Bloch zegt een oplossing te hebben als je op blote voeten wil dansen, maar niet de bal van je voeten helemaal wil vernielen: De Foot Wrap ||. Ik testte het voor je uit… 

Doe de Foot (W)rap!Misschien ook fashionable als knokkelwarmers?

Teenondergoed
Ik ben eigenlijk een redelijk nuchtere danser. Als ik wil dansen op blote voeten doe ik dat en anders op sokken, that’s it. Een tussenin versie heb ik nog nooit geprobeerd, vandaar dat ik erg benieuwd was naar de Foot Wraps. Bloch is al zolang ik me kan herinneren één van de meest betrouwbare merken als het gaat om danskleding, maar ik heb vooral goede ervaring met hun schoenen (balletschoentjes, jazzschoenen, sneakers, etc). Toen ik een tijd geleden in een moment van verstandsverbijstering in een danswinkel stond (ik moest daar helemaal niet zijn, maar surprise surprise ik was alweer aan het rondneuzen), werd de Foot Wrap || mij aangeraden. “Geweldig om op blote voeten te kunnen dansen, maar zonder dat stroeve gevoel te kunnen draaien en voetsupport te krijgen”. Ik had een aantal dansers op de academie er wel eens mee gezien, maar ik moet eerlijk zijn..ik vond ze er niet echt aantrekkelijk uitzien. Ook de namen die deze producten vaak dragen, bijvoorbeeld teenstrings en toe-undies, werken bij mij eerder op de lachspieren dan dat het me aanzet tot shoppen. Toch verzekerde de verkoopster mij dat dit echt een must is en zo verliet ik de winkel met de Foot Wrap || in maat M/L.

Dit is hoe Bloch de Foot Wrap || omschrijft:
“De Foot Wraps bieden extreme bescherming voor de voeten van dansers, van stroef contact met de vloer. Het zorgt voor precies de juiste hoeveelheid grip voor dansers om met gemak te kunnen bewegen. De silicone buitenlaag zorgt ervoor dat de Wrap zich aanpast aan de voet, maar tegelijkertijd een strakke en betrouwbare pasvorm heeft.”

Plottwist
Wauw, dat belooft wat. Vooral het feit dat mijn voeten “extreem beschermt” zouden gaan worden, zorgde ervoor dat ik stond te trappelen (harhar) om ze te proberen.
Footwrap maat close upNu komt de grap van het verhaal: Ik pas ze niet! Ik had ze in de winkel niet gepast, want de verkoopster gaf aan dat M/L de grootste maat is en dat ik met mijn maat 40 er prima in zou passen. Nou mooi niet dus en daar kwam ik achter toen ik al in de dansstudio stond. Ik baalde als een stekker, heb uiteraard geen bon meer en ik wilde je natuurlijk nog wel deze review geven. Zo zitten ze dus bij mij:
Footwrap niet passenFootwrap zijaanzichtZoals je kunt zien is het niet dat ik te brede voeten heb, mijn tenen passen simpelweg niet door de gaten en met name mijn grote teen niet. Ik probeer mezelf te overtuigen dat het niet aan mijn voeten ligt (it’s not me, it’s you Foot Wrap!). Bij nadere inspectie snap ik ook niet hoe iemand überhaupt de tenen er doorheen krijgt zonder zichzelf vrijwillig een teenamputatie te bezorgen. Er zitten drie teengaten in en het gat dat voor de grote teen bedoeld is, daar gaat nog met moeite mijn duim doorheen. Mocht je trouwens into teen-amputerende producten zijn, dan kun je de rest van de review skippen en ze meteen aanschaffen.

De Oplossing
Na het bij een aantal van mijn leerlingen geprobeerd te hebben, bleek mijn leerling Sanne met haar schoenmaat 35/36 de enige te zijn die ze aan kon trekken. Serieus Bloch? Als dit maat Ladies M/L is, welke maat had ik dan in godsnaam eigenlijk moeten hebben? Dinosaurs XXL? Sowieso ben ik erg benieuwd naar de kleinere maat, dat is Ladies XS/S, die is denk ik geschikt voor foetussen die in de baarmoeder al behoefte hebben aan voetbescherming.
Sanne heeft de Foot Wraps een klein uur gedragen, waarbij ik om de paar minuten vroeg of ze nog contact had met haar tenen en of ze goed wilde onthouden hoe ze voelden tijdens het dansen. Om de proef op de som te nemen, heb ik Sanne en de rest van mijn dansers extra veel draaien en sprongen laten maken. Na de les zagen de Foot Wraps er al niet meer zo fruitig uit en heb ik met Sanne geëvalueerd hoe het was om ze aan te hebben.

Footwraps na het dragenDe Foot Wraps na een uurtje dansen. Yikes!

Conclusie
+ De Foot Wrap geeft support, voelt (prettig) stevig om de bal van de voet. Die belofte wordt waargemaakt.
+ Staat subtiel, geen overmatige hoeveelheid bandjes of moeilijke sluitingen.
+ Mocht je het dansen op je blote voeten echt vreselijk vinden, maar je moet dit verplicht doen dan zou de Foot Wrap een oplossing kunnen zijn (mits je ze aankrijgt natuurlijk).

- De maat is onbegrijpelijk. Maat Ladies M/L is de grootste maat en daar past iemand met schoenmaat 35/36 nog wel in, maar met veel grotere voeten/tenen kun je het vergeten.
– Er zitten drie gaten voor de tenen…why? Waarom dan niet één gat voor de tenen of vijf gaten? Tenen die bij elkaar gepropt worden verhogen écht niet het dansplezier.
– De Wraps worden snel grauw van kleur, dat is bij balletschoentjes bijvoorbeeld ook wel het geval, maar toch. Opvallend.
– Omdat haar tenen nog wel onbeschermd waren, gaf Sanne aan dat dit nog best stroef voelde tijdens het dansen. De tenen zullen dus niet Eelt-vrij blijven.
– Is alleen te verkregen in huidkleur (“Tan”), wat denk ik niemands echte huidkleur is. Waarom zijn de wraps niet in verschillende kleuren verkrijgbaar? Dat zou de boel zeker opfluffen.

Willie met footwrapMijn kat Willie is juist razend enthousiast over de Foot Wrap

Sanne gaf aan uiteindelijk aan ze wel prettig te vinden, maar was er niet lyrisch over. Ik vind het in ieder geval erg jammer dat ik de Foot Wrap || niet zelf heb kunnen uitproberen. Hopelijk vind ik een soortgelijk product dat ik wel pas, maar dan ga ik ze zeker weten in de winkel eerst even uitproberen! Mocht je door deze review toch hysterisch van koopdrang rondjes aan het rennen zijn, rustig aan. Ze zijn bij elke gemiddelde danswinkel die Bloch verkoopt te verkrijgen. Online zijn ze te koop via Edmund van Groningen voor 16,50 euro.

Lijkt de Foot Wrap || je wat? Heb je wel eens eerder een soortgelijk product gedragen?

facebooktwittergoogle_pluspinterest

3 reacties

 1. Hoi!
  Ik heb zelf altijd de footundees van Capezio. Die vind ik gewoon super!
  Roxanne

 2. Hallo,

  Ik heb deze van Bloch: http://www.blochshop.co.uk/product/bloch-gripp-pilates-foot-sock

  Hierbij heb je wel bescherming onder je tenen en dat vind ik wel handig. Ze zien er van dichtbij misschien heel vreemd uit omdat je 5 aparte vakjes hebt voor je tenen, maar van ver als je aan het dansen bent dan valt dat niet op. Ze zijn ook in meerdere (felle) kleuren verkrijgbaar. Bij dit model zijn de maten logischer, ik pas met mijn maat 38/39 in een Small (ik heb dan ook erg smalle voeten, een Medium zou ook prima moeten kunnen voor deze schoenmaat).

  Het is het eerste model dat ik probeer van deze “foot thongs” of hoe je ze ook wil noemen dus ik kan verder geen vergelijking maken, maar ik ben wel tevreden over die van mij.

  Veel succes met je zoektocht naar het perfecte schoeisel!

  Groetjes

Laat een reactie achter