15. maart 2014 · 9 comments · Categories: Reviews

HG-wasmiddel-dance-talk-reviewEen danser die wasmiddel test? Serieus? Nou denk je waarschijnlijk dat dit een grap is, maar hold on to your spitzen! Ondanks supersonisch wasmiddel en wasmachines die zelf kunnen nadenken, wiskundige formules kunnen oplossen en kattenbakken verschonen, komt het vaak genoeg voor bij ons dansers (maar ook sporters) dat je een gewassen shirt aantrekt, maar binnen no time stinkt naar oud zweet zoals een stuk schimmelkaas in de zomerzon van Spanje. HG zegt DE oplossing te hebben, zodat je altijd fris en fruitig in de dansstudio of op het podium staat. Ik probeerde het voor je uit…

Het Probleem
Ondanks obsessief deodorant gebruik, het vaak wisselen van danskleding en mijn was niet laten muteren in de wasmand, is het mij al vaak genoeg gebeurd dat ik bepaalde shirts gewoon niet meer kan dragen bij het dansen. Zodra het shirt ook maar doorheeft dat ik iets van beweging wil gaan doen, komt er een walm van oud zweet de dansstudio stalken. Het laatste wat ik wil is dat mede-dansers, leerlingen, publiek of klanten elke keer angstig wegduiken als ik mijn arm omhoog doe of een been strek. En zo is best wat kleding uiteindelijk in de prullenbak verdwenen. Tijdens een muffe dag in de supermarkt ging mijn oog naar deze witte pot met grootse beloftes van HG, maar de prijs van €6,- leek me teveel voor iets wat waarschijnlijk toch niet ging werken. Toch ging ik een paar weken later overstag en nu is die eerste pot bijna leeg.

HG close up
De Claim en Test

HG beweert met dit aanvullend wasmiddel tegen ‘nare geurtjes in sportkleding’ een hele hoop teleurstelling na het wassen te voorkomen (ben ik de enige die moeite heeft met het woord “geurtjes”? Yikes!). Zo zegt HG dat stankmoleculen veroorzaakt door zweet, door normaal wasmiddel niet volledig uit kleding verwijderd worden en daarom bij opwarming (lees: het dragen van de kleding) opnieuw hun stinkende taak kunnen verrichten. Door dit HG aanvullend wasmiddel te gebruiken worden stankmoleculen verwijdert en kan de mensheid weer opgelucht ademen in jouw bewegende aanwezigheid. Klinkt goed toch?
Ik heb de proef op de som genomen en heb het uitgetest op flink gedragen danskleding. Danskleding waarvan mijn ‘stankmoleculen’ uitgebreid de zwetende macarena hebben kunnen doen, voordat ze de wastrommel ingesmeten werden. Ik heb de instructies opgevolgd, HG poeder bij mijn normale wasmiddel gedaan en twee uur angstig naar mijn wasmachine gekeken. Nee hoor, ain’t nobody got time for that!
Mijn kleding rook na het wassen gek genoeg heel erg neutraal. Normaal laat mijn wasmiddel (wat ik al jaren trouw gebruik) een beetje een zepige geur op al mijn kleding achter, maar deze geur kon ik niet meer bekennen. Ook bij latere wassingen leek HG de geur van mijn hoofdwasmiddel eruit geknald te hebben. Beetje jammer als je verknocht bent aan de geur van je wasmiddel, maar goed het gaat natuurlijk om de oude zweetgeur! Is die er nog…? NEE!!

HG potConclusie
Driemaal hoera namens mezelf en mijn zwetende medemens, dit is echt een fijn product! Na het wassen is er geen zweetgeur meer te bekennen. Ook tijdens de danslessen die ik erna heb gegeven en gevolgd, kwam er geen oude zweetgeur mijn neusvleugels en die van anderen terroriseren. Het werkt gewoon super goed. Echter heb ik door deze briljante ontdekking gedacht dat ik een héél oud, muf shirt wel nieuw leven in kon blazen, maar dat is helaas niet gelukt. De muffe geur bleef ik er vaag doorheen ruiken, dus dit HG product is niet helemaal de Messias in de wasmiddelenbranche, maar het komt wel erg in de buurt.

Samengevat:
+ Neutraliseert zweetgeur zeer effectief
+ Laat geen sterke parfumgeur op kleding achter
+ Zuinig in gebruik

– Neutraliseert de geur van het hoofdwasmiddel/ wasverzachter
– Is redelijk prijzig, €6 voor een pot is niet niks
– Is uiteindelijk voor erg extreme zweetgevallen misschien niet effectief genoeg (denk kleding wassen na wekenlang overdag hardlopen in de woestijn)
Als mijn pot op is koop ik sowieso een nieuwe, ik gebruik het nu standaard. Denk ook dat het een goede is om balletschoentjes/dansschoenen mee te wassen!

HG Wasmiddel tegen Nare Geurtjes in Sportkleding kun je kopen in de gemiddelde (grote) supermarkt en online onder andere bij Marskramer en de Online Drogist..

Wat doe jij om je dans/sportkleding fris en fruitig te houden? Heb jij al ervaring met dit product of andere tips? Laat het weten in de comments.

Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

facebooktwittergoogle_pluspinterest

9 reacties

 1. Hoi Lisa!
  Je kunt je danskleding ook eens laten weken in een teiltje water met een scheut azijn, alvorens het te wassen. Oude zweetluchtjes verdwijnen als sneeuw voor de zon en het is stukken goedkoper dan HG!

 2. Hallo Lisa, Op de verpakking staat dat je moet controleren of de kleding kleurecht is daardoor ben ik huiverig om het te gebruiken. Heb jij er ervaring mee dat je kleding verkleurt?

  • Hai Anita, dank voor je reactie. Ik heb geen ervaring met verkleuringen. Ik heb een zwarte top hier meerdere malen mee gewassen en deze is niet lichter geworden. Ik heb altijd voorzichtig gedaan met de dosering, dus misschien is dat een tip.

 3. Hallo Lisa,

  Leuk om te horen dat je zo positief bent over ons product. Voor dat oude shirt adviseer ik je de dosering iets op te voeren, dan zal de muffe lucht zeker verdwijnen. Succes.

  Groet,
  Anton – Afdeling Marketing bij HG

 4. goedemiddag
  ik heb een zoon die heel veel zweet
  maar me wasmachine stink ook erna nu is mij vraag is er daar wat voor
  ik hoop dat iemand mij kan helpen

  groetjes conny

 5. Kende het niet. Ga het proberen dank!

 6. Handige tip voor het gebruik bij sportkleding!

Laat een reactie achter