lisa met london grammar 2Het dansseizoen zit er bijna op (tenzij je in de zomer doorgaat) en de inspiratie voor het maken van dans is dan ook bij sommigen ver te zoeken. Voor mij begint het maken van dans, of het nou voor een choreografie of voor een dansles is, met het vinden van de juiste muziek waarvan je direct gaat dansen. Hoewel je misschien eerst uitgeblust, met gaten in je sokken, op de bank lag  (waarschijnlijk met een bijna onmogelijke deadline), sta je door de juiste muziek je helemaal in het Olympische zweet te (t)werken in je woonkamer. Zie hier 10 nummers die mij inspireren, bruikbaar voor verschillende dansstijlen. Enjoy! 

Nu is het alweer een tijdje geleden dat ik een Must Hear heb geschreven, dus het leek me leuk een soort compacte versie hiervan te doen. Onderstaande nummers zijn allen (her)ontdekkingen van mij van de afgelopen weken. Er zullen vast nummers tussen zitten die je kent, maar wellicht brengt het je op ideeën om er iets mee te doen in je dansles, repetitie of voor een voorstelling. Ik heb deze nummers allemaal gebruikt voor het maken van dans.

Fink
Deze geweldige artiest gaat nog een eigen artikel/ode krijgen op Dance Talk. Bijna al zijn nummers zijn geweldig voor dans of uiteraard voor het beluisteren op welke andere manier dan ook. Wat een held.

FKA Twigs
Zoals je al kon lezen op de Dance Talk Facebook pagina, is deze ex-danseres momenteel helemaal hot & happening. Zingt met dikke beats over o.a. ballet en het breken van botten. Ik ben redelijk geobsedeerd door deze bijzondere dame.

Mount Kimbie
Hier kon je mijn ode aan dit Engelse duo al lezen. Dit nummer gebruik ik momenteel voor mijn moderne dansles en voor improvisatiesessies.

Michael Jackson
Ik hoef hier denk ik geen uitleg bij te geven. Dit nummer steekt voor mij met kop en schouders boven zijn nieuwe nummers uit.

Dustin Tebbutt
Ik ken deze artiest eigenlijk niet zo goed. Verdient denk ik meer research, want het nummer The Breach is prachtig.

SBTRKT
Voor mij al een gouwe ouwe, want ik heb deze geweldige act al jaren geleden ontdekt. Het blijft mij inspireren!

José Gonzalez
Het is bijna saai om deze meneer te vermelden, want ik denk dat iedereen die ooit ook maar een teen in een dansstudio heeft gezet, deze zanger wel door de speakers heeft horen knallen. Blijft goed. Dit nummer heb ik onlangs herontdekt.

Francesco Tristano
Deze componist heb ik aantal jaren geleden ontdekt en heeft een bijzondere stijl, van meer klassiek werk naar meer dance-achtige tunes zoals hieronder. Erg bruikbaar voor dans al zeg ik het zelf.

Bo Saris
Even iets compleet anders als afsluiter. Het nieuwe album Gold van de Nederlandse Bo Saris (Boris) staat vol soul, funk en r&b nummers met een retro feel. Erg lekker.

Welke nummers inspireren jou voor het maken van dans?

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

4 reacties

  1. Leuk! Prachtige muziek, bedankt voor het delen :)

    Love, Lisette

  2. Dankjewel! Leuke nummers om te gebruiken voor mijn lessen.

  3. Leuke muziek kan je goed op dansen!;)

Laat een reactie achter