Bloch-warm-up-bootie-boot-dance-talk-lisa-test-frontSommige kledingkeuzes zijn voor de meeste dansers vanzelfsprekend, maar voor de ‘gewone’ mens niet. Ik noem het dragen van een warming-up tuinbroek (?), een korte broek over een lange, hoge sokken onder hotpants en… Warm Up Bootie Boots, a.k.a. danssloffen. Ondanks het feit dat ik al jarenlang omringd wordt door het slepende geluid van deze dans-Uggs, had ik ze tot voor kort nog niet in mijn collectie. Waarom eigenlijk? Heb ik mijn voeten jarenlang verwaarloosd of is dit net zo achterlijk als dansprofs die overleven op sigaretten en kipcorns? Ik ging op onderzoek uit en zie hier de resultaten van mijn Bloch danssloffen-test…

Bloch-warm-up-bootie-boot-dance-talk-lisa-test-4Bootie licious Boots
Ik heb in alle jaren op de dansacademie, maar ook in het werkveld, vele vreemde kledingstukken en accessoires bij dansers voorbij zien komen en hier kon je daar al meer over lezen. Danssloffen lijken echter door bijna alle dansers omarmd te worden, ongeacht het seizoen of de dansstijl. Iedereen draagt ze, maar niemand weet waarom. Ik in ieder geval (nog) niet. Deze Bloch sloffen zijn de populairste variant in de scene en daarom moest ik ze wel kopen, vooral om erachter te komen of het iets toevoegt om deze sloffen te dragen. Dit is wat Bloch zegt over hun Warm up Bootie Boot:

Get in on the latest trend while keeping feet warmed and ready to dance with these booties by Bloch! Booties offer exceptional comfort and warmth with a cushioned insole, nylon shell, and 100% Polyester filling.

Eerste indruk
Ondanks het feit dat ze in verschillende kleuren te verkrijgen zijn, is mijn eerste gedachte dat ik ze er nogal lomp uit vind zien. Zeg maar gerust lelijk. Vooral als ik een prachtige ballerina voor me zie met haar dat strakker zit dan een korset uit de 18e eeuw, in een volledige spandex outfit, met daaronder dan deze logge jetsers, vind ik dat nogal een anti-climax. Toch zijn ze ontworpen door dansers van het American Ballet Theater, dus er is zeker over nagedacht. Het idee van de Bootie Boots is om ze te dragen tijdens en tussen lessen door, tijdens wacht-momenten bij een repetitie of voorstelling, waarbij balletschoentjes, spitzen en sneakers aan kunnen blijven. Door de voeten warm te houden worden blessures voorkomen en blijven je pootjes ‘ready to go’. De danssloffen zijn lichtgewicht, waterproof en kunnen tot mijn verbazing ook tegen een flinke klodder tandpasta (ik was een keer iets te wild met tanden poetsen, vandaar). Maar het belangrijkste is wel dit: ze maken/ houden je voeten super warm! Héél prettig, vooral voor iemand zoals ik die sinds de geboorte rondloopt met ijs-tenen. Als sloffen zijn ze dus direct goedgekeurd, maar het gaat natuurlijk om het dans aspect.

Bloch-warm-up-bootie-boot-dance-talk-lisa-test-3

De Test
Toen ik met deze sloffen aan in een dansles stond, keek niemand op of om. Nogmaals, deze sloffen zijn in de danswereld net zo normaal als de term plié. Toen ik echter les ging geven, keken mijn leerlingen me aan als of ik een mentale check nodig had. De meningen zijn dus verdeeld.
Voordat ik daadwerkelijk begon met bewegen was ik bijna vergeten dat ik ze aan had, zo licht en comfortabel voelen ze, maar toen het erop aan kwam trok ik ze al gauw uit. Ondanks het feit dat de voeten genoeg vrijheid krijgen om te bewegen in deze sloffen, voelde ik me al snel beperkt in mijn mogelijkheden door de (lompe) vorm en grootte ervan. Wat zeg ik: uit angst om mijn nek te breken bij meer ‘dynamische’ bewegingen, voelde het verkeerd om ze aan te houden. Raar, want ik zie met regelmaat dansers die bijna de gehele les deze sloffen dragen. Zal denk ik dan vooral als vreemde fashion statement zijn.

Bloch-warm-up-bootie-boot-dance-talk-lisa-test

Bij een simpele, meer klassieke warming-up aan de barre gaat het overigens nog wel, ondervond ik later, maar erna zitten de Bootie Boots (serieus wie heeft die naam toch bedacht) mij gewoon teveel in de weg. Na de les zijn ze echter weer heerlijk om aan te trekken en dat deed ik tijdens de test-momenten dan ook met veel plezier, en ook thuis zijn ze denk ik de meest prettige sloffen die ik ooit heb gehad. Maar tijdens de les.. no thanks.
Nu ik deze sloffen een paar weken heb merk ik dat ze mijn huis nauwelijks meer verlaten, ik draag ze elke dag en het is bijna het eerste wat ik aan doe ‘s ochtends. Ik ben er echt aan gehecht geraakt (als sloffen, niet als danssloffen) en ik heb het idee dat het voor mensen met wintertenen (hallo lotgenoten!) ook een goede strategie is voor de winterperiode.

Bloch-warm-up-bootie-boot-dance-talk-lisa-test-2Conclusie
Ondanks het feit dat deze sloffen heerlijk zitten, snap ik toch niet helemaal waarom dansprofs perse deze sloffen willen dragen. Dat zeg ik vanuit het oogpunt dat specifiek deze sloffen veel beter zijn voor het verkrijgen van warme voeten/ enkels en iets wezenlijks toevoegen bij een warming-up, in vergelijking met het dragen van andere soort sloffen of gewoon dikke sokken. Ik vind ze er ook niet mooi uitzien, de vorm ervaar ik als onpraktisch tijdens een les, hoewel ik denk dat een dansende Ugg-liefhebber deze danssloffen absoluut ziet als een verlengstuk van zijn/ haar persoonlijkheid. Dat gezegd hebbende, nogmaals, ze zitten zalig en doen wat sloffen moeten doen. Mijn voeten voelen ermee warmer dan een sneeuwaap in een warm water bron. Is dat alles € 29,50 waard? Dat is aan jou. Mocht je er hoe dan ook uit willen zien als een ‘echte danser’, een Sinterklaas/ kerst- kado zoeken voor een danser met koude voeten, lekkere thuis-sloffen willen en bereid zijn daar wat extra’s voor neer te leggen; kopen maar.

De Bloch Warm Up Bootie Boots zijn te verkrijgen bij de Danstheaterwinkel en andere danswinkels.

Ik hoop dat je wat kunt met mijn ervaring. Heb jij danssloffen? Waarom wel/ niet?

Op de hoogte blijven van alles rondom Dance Talk? Hier kun je me vinden:
X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

1 reactie

  1. ik was op zoek naar deze “sloffen” voor onze dochter nadat ze steeds klaagde over koude voeten bij het wachten tussen lessen door en ik op de balletacademie iedereen ermee zag lopen. Ik vroeg me af waar je ze voor 29,50 hebt gezien want overal (ook in de link die jij hebt staan) zijn ze bijna het dubbele, zo’n 50 euro. Voor 29,50 wil ik het nog wel proberen, kan ze ze altijd thuis nog aan maar 50 euro vindt ik weer een beetje overdreven voor warme voeten, dan doet ze maar sokken aan ;-).

Laat een reactie achter