Dance-Talk-serious-request-haarlemOver een paar weken is het alweer kerst en traditiegetrouw organiseert 3FM, de week hieraan voorafgaand, Serious Request. Dit jaar staat het Glazen Huis in mijn hometown Haarlem en daarom wilde ik meer doen dan alleen maar rondhossen op de Grote Markt en een miezerig envelopje (ja want dansers hebben het niet breed) door de 3FM brievenbus gooien. Ik bedacht een klein plan wat inmiddels is uitgegroeid tot een groots event met dans en muziek, waarvan alle opbrengsten naar Serious Request gaan. Ik ben zo trots! Ik vertel je er hier graag meer over..

Huilende mannen
Ik schreef een paar maanden geleden in dit artikel al over mijn liefde voor de muziek van singer/ songwriter Michael Prins. Ondanks het feit dat ik zijn deelname aan het programma  ‘de Beste Singer-Songwriter van Nederland’ niet goed gevolgd had, was ik gelijk fan toen ik via via een nummer van hem hoorde. Toen ik daarna op Youtube stoere mannen als Eric Corton ongegeneerd zag huilen op zijn muziek , zat ik natuurlijk ook brullend achter m’n laptop. Vooral zijn nummer Lover and a Man bleef in mijn hoofd zitten en toen ik alleen in een dansstudio stond na een avond lesgeven, deed ik zonder na te denken dat nummer aan en maakte ik een solo. Iets wat ik heel erg lang niet gedaan had. Heer-lijk.

Dance-talk-michael-prins-serious-requestHartkloppingen en succes in de Kruidvat
Toen ik een paar weken later herinnerde dat meneer Prins een Haarlemmer is en Serious Request in december in ons stadje zou komen, bedacht ik dat het geweldig zou zijn (zeg maar gerust out of this world) als mijn stuk gedanst zou kunnen worden terwijl hij live zingt. Aangezien ik de cellist van Michael Prins ken, wist ik al wel een beetje hoe ik in contact met Prins zou moeten komen, dus ontwikkelde mijn plan zich al vrij snel. Na een week nadenken besloot ik echter dat het wel een erg cray cray idee zou zijn als ik alleen zou gaan dansen, alleen is immers ook maar zo alleen, dus sprak ik af met de creatievelingen Lisa Meijer (ook afgestuurd aan Codarts) en later Mascha Tielemans (eigenaresse van dansstudio MAS&CO.) om te polsen of zij ook interesse zouden hebben om samen met mij te dansen op het lied van Michael Prins. Beiden zeiden direct: “ja!” en “wanneer beginnen we?”. De eerste poging hierna om contact op te nemen met Michael Prins leidde tot niets, maar toen ik op een muffe dinsdag in de lokale Kruidvat liep, gebeurde er echter iets wat alles veranderde: Prins was daar. Met een hartslag waar zelfs een rennende woestijnrat van onder de indruk zou zijn, belaagde ik hem sprak ik hem aan en zette ik hem on the spot voor het blok: “Wil jij zingen en dat wij dan gaan dansen? Alle opbrengsten gaan naar Serious Request.”. Het (enigzins overrompelde) heerschap was gelijk enthousiast. Hij zei “ja!”.

Dance-talk-serious-request-5Dance-talk-serious-requestDance-talk-serious-request-4

Met het akkoord van Prins konden Lisa, Mascha en ik verder gaan om het (al zeg ik het zelf) nogal epische plan verder uit te werken. We vergaarden al snel een groep enthousiaste (professionele) dansers, maar moesten nog op zoek naar een locatie voor onze dansvoorstelling. We kwamen er echter na een paar brainstormsessies met elkaar achter dat de dominee van de Bavo Kerk (waar het Glazen Huis naast zal staan) ook bezig was een muzikaal evenement op te zetten en op zoek was naar mensen die hier invulling aan wilden geven. Een plus een werd al vrij snel twee, want zo’n bijzondere locatie was waar wij precies naar op zoek waren. Jonge en opvallend relaxte dominee Tom de Haan bleek open te staan voor onze ideeën en wilde maar al te graag meerdere kunstvormen samenbrengen om een mooie ‘dienst’ te verzorgen, toegankelijk voor iedereen, dus ook niet-religieuze mensen. Michael Prins bleek zich ook goed te kunnen vinden in de plannen en zo werd iets wat begon als een kleine idee in mijn hoofd, ineens wel héél erg next level.

Dance-talk-serious-request-3Dance-talk-serious-request-2 Dance-talk-serious-request-frontMascha, Lisa en ik

En nu?
We zijn inmiddels een paar maanden verder en na vele ontmoetingen, vergaderingen, repetities met de dansers en brainstormsessies is het plan helemaal rond. Dit is wat er gaat gebeuren: op zondag 21 december om 11 uur ‘s ochtends vindt de Serious Kerkdienst plaats in de Bavo Kerk te Haarlem en dans zal gedurende de gehele dienst een belangrijke rol spelen, iets waar ik super trots op ben. Michael Prins en Mattanja Joy Bradley gaan nummers zingen, Giel Beelen gaat een tekst voordragen, 9 dansers (waaronder ik) zullen dansend te zien zijn en nog veel meer. Een mooie gelegenheid om te genieten van Haarlems te talent, de geweldige locatie én natuurlijk het belangrijkste: we hopen zo veel mogelijk geld op te halen voor Serious Request. Hoe tof is het dat het allemaal zo gelopen is! Ik kan vooral niet geloven dat Prins het nummer gaat zingen waardoor dit hele verhaal voor mij begonnen is én dat ik dan dans. Wauw. Toeval bestaat écht niet. Toch?!

serious-kerkdienst-dance-talk-serious-requestKort samengevat
Wat:                   Serious Kerkdienst voor Serious Request.
Waar:                 Bavo Kerk op de Grote Markt in Haarlem
Wanneer:           21 december
Hoe laat:            Deur open om 10:30 uur, aanvang 11 uur ‘s ochtends
Voor wie:            Iedereen!
Meer informatie: Ga naar de Facebook pagina van het event, like en deel alsjeblieft!

Kom je genieten van dit event, Serious Request en ons supporten? Ik zou het fantastisch vinden. Je bent bij deze van harte uitgenodigd. Ik hou je tot die tijd nog op de hoogte van alle ontwikkelingen op mijn blog en social media. Hopelijk tot de 21e!

Mocht je meer willen weten over dit event kun je uiteraard ook een comment achterlaten onder dit artikel of mij een bericht sturen via Facebook of Twitter.

Op de hoogte blijven van alles rondom mij en  Dance Talk? Hier kun je me vinden:
X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

1 reactie

  1. Gaaf, ik ben heel benieuwd!

Laat een reactie achter