Muziek-van-het-moment-decemberZoals je misschien al weet deel ik in de rubriek ‘Muziek van het Moment’, nummers die geweldig zijn om op te dansen ongeacht de dansstijl of het doel dat je ermee hebt. Liedjes die bruikbaar zijn voor danslessen, choreografieën of dansjes in je woonkamer. Deze laatste editie van 2014 bevat extra veel toffe nieuwkomers, en ook een paar waarvan de BBC (en ik natuurlijk) denken dat ze het helemaal gaan maken in 2015. Genoeg inspiratie dus! Sluit 2014 dansend af met deze deuntjes of maak hiermee een frisse start in het nieuwe jaar. Kijk/ luister je mee?

D’Angelo
Een van de meest geniale neo-soul/ R&B artiesten heeft na zo’n 14 jaar (!) eindelijk een nieuw album uitgebracht. Ik heb het over D’Angelo met z’n album Black Messiah. Sinds de release hiervan staat het bij mij op repeat en ontdekte ik dat er genoeg nummers tussen zitten die geweldig zijn om te gebruiken bij een modern/ jazz/ funky les of choreografie. Hier een van mijn favorieten.

Kate Boy
Kate Boy heb ik via via ontdekt en ik was gelijk hooked. Goeie techno-vibes. Erg tof, ik gebruik dit nummer nu al een paar weken in mijn lessen bij een oefening over de diagonaal, maar ik denk dat je er alle kanten mee op kunt voor dans. Vooral vanaf 1:32 kun je echt losgaan hierop.

Mr. Scruff
Onder vele dansdocenten is het gebruiken van muziek van Mr. Scruff zo normaal als het dragen van sokken. Ik heb Mr. Scruff met z’n catchy funky, jazzy, hiphop en instrumentale muziek de afgelopen weken herontdekt en vooral voor dans/ theater lessen (ongeacht de leeftijd van de leerlingen) is het echt een aanrader. Ook breakdancers worden hier denk ik wel blij van. Voor kinderlessen is het nummer Blackpool Roll heel tof.

Rondé
Inmiddels bij 3FM (en in mijn lessen) al helemaal grijsgedraaid, maar dit nummer moest ik toch vermelden. Geweldig voor choreografieën én tof dat het een Nederlandse act is.

Ben Howard
Ben Howard moet je gewoon in je playlist hebben, al is het maar voor een relaxte cooling down of voor een mooie moderne of lyrical choreografie. Echt prachtige muziek, in het straatje van José Gonzalez, Fink en Bon Iver. Zijn nieuwe album I forget where we were is sowieso inspirerend voor dans. Je zag mij in deze video al voetoefeningen doen op het zijn muziek.

BBC’s Sound of 2015
Elk jaar rond december kijk ik uit naar de lijst ‘Sound of …’ van de BBC. De Britse omroep weet namelijk een beangstigend goede inschatting te maken van wat hot & happening zal zijn in het nieuwe jaar. Hier haal ik veel inspiratie uit voor dans. Om het je makkelijk te maken heb ik uit de lijst de meest ‘dansbare’ acts gekozen in verschillende stijlen. 

George the Poet (toffe clip en lekker up-tempo)

Kwabs (kun je denk ik bij zowel hiphop als jazz gebruiken)

Shura

Years & Years (= mijn huidige verslaving)

Het is altijd lastig voor mij om nummers te selecteren, want er is zóveel! Als je een bepaald nummer in deze lijst misschien niet zo tof vindt, dan kan het best zo zijn dat andere nummers van een artiest je wel aanspreken. Als je tijd/ zin hebt, check dus ook ander werk van een bepaalde artiest. Welk nummer van deze lijst spreekt jou het meest aan? Als je nog een muziektip hebt, zet het in de comments!

Op de hoogte blijven van alles rondom Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

1 reactie

  1. Zitten een paar heerlijke dansnummers tussen, bedankt!!!!

Laat een reactie achter