dance-talk-1-jaar-blush-fotografieTijd voor een feestje! Iets meer dan een jaar geleden opende ik mijn laptop en begon ik met schrijven. Schrijven over dans in de breedste zin van het woord, dingen die me in het werkveld dwars zaten, over mijn eigen ervaringen en meer. Iets wat ik al heel lang wilde doen. Met blijdschap en trots blik ik nu terug en kijk ik vooruit, want: Dance Talk bestaat 1 jaar! 

De start
Toen ik meer dan een jaar geleden met Dance Talk begon, had ik geen idee hoe het zou gaan lopen. Het enige wat ik wilde doen is een realistische kijk geven op de danswereld en zo mijn twee grootste passies, dansen en schrijven, combineren. Een blog van iemand die middenin in de dansscene staat bleek niet te bestaan en ook niet een website waarbij zowel profs als leken konden lezen over dans. Na een microscopisch marktonderzoek ging ik ervoor. Dus boom boom pow, daar was Dance Talk.

dance-talk-1-jaar-blush-fotografie9Ik had met mezelf afgesproken dat ik het in ieder geval 1 jaar zou proberen, wekelijks verschillende artikelen zou schrijven en volhouden, zelfs als het op niets zou uitlopen. De positieve respons die er vanaf het begin eigenlijk direct al was, was voor mij verbazingwekkend en hartverwarmend. Het stimuleerde mij om door te gaan, minder voorzichtig te zijn en steeds meer te gaan schrijven over andere danszaken. Vooral op zakelijk vlak is er veel mis in de danswereld en de artikelen die ik hierover begon te schrijven vielen bij velen goed in de smaak. Zó goed, dat ik zelfs in mei een zakelijke workshop heb georganiseerd waarbij dansprofs leerden om meer voor zichzelf op te komen, beter te onderhandelen en zo niet meer akkoord te gaan met de misstanden in het vak. Heel tof was dat.

dance-talk-1-jaar-blush-fotografie-1Gestaag begon het aantal lezers te groeien, kreeg ik steeds meer feedback en inspiratie. Waar het eerst nog wat vreemd voelde om tijdens dansvoorstellingen in mijn eentje te zitten pennen of te mailen met (grote) dansgezelschappen, voel ik me inmiddels net zo zeer dansblogger als dansprof. Dance Talk begint steeds meer een gevestigde naam in de danswereld te worden, onderdeel te worden van mijn identiteit, maar nog steeds ben ik redelijk in shock als iemand weet wie ik ben en wat ik doe zonder diegene ooit ontmoet te hebben. Dat had ik een jaar geleden écht niet kunnen bedenken. De aanvragen voor samenwerkingen met dansinstellingen, winkels en theaters, uitnodigingen voor dansvoorstellingen en evenementen, verschijnen steeds vaker in mijn inbox. Maar ook lieve mailtjes, vragen of suggesties van lezers. Super tof! Keep them coming!

dance-talk-1-jaar-blush-fotografie8De leukste momenten van het afgelopen jaar
Er zijn in een jaar zoveel dingen voor mij gebeurd, dat ik het best moeilijk vind om te zeggen wat ik het leukste vond. Ik heb erg genoten van het aanwezig zijn bij voorstellingen, zoals die van NDT, Scapino Ballet, Joeri Dubbe en Jasper van Luijk. Maar het organiseren van de eerder genoemde workshop was ook geweldig. Vooral het napraten met de dansers en de onderlinge ‘klik’ was fantastisch. Toch is mijn bloggende hoogtepunt van dit jaar denk ik wel om als pers naar de Nederlandse Dansdagen te gaan. Ik heb zóveel plezier gehad tijdens dit dansweekend. Naast het feit dat ik met zowel directeuren als met dansers heb gesproken en alles daar tussen in, geweldige voorstellingen heb gezien en genoten heb van Maastricht, was het vooral een hele dikke kers op de dansante appelmoes om als dansblogger een dergelijk ‘persreisje’ te maken. Hier kun je mijn belevingen daarover teruglezen. Het was een groot ‘kijk mij nou’-moment. Het bewijs dat als je groot droomt, grote dingen ook écht kunnen gebeuren. Het is een kwestie van lef hebben en ervoor gaan, heb ik geleerd.
dance-talk-1-jaar-blush-fotografie2

De toekomst en het allerbelangrijkste
Het komende jaar ga ik net zoals nu door met schrijven en kun je twee artikelen per week op de website verwachten. Ook op social media zal ik actiever zijn als het gaat om filmpjes, foto’s, tips, discussies en algehele hysterie rondom het meest fantastische wat er op de wereld bestaat: dans. Er staan nu alweer wat toffe dingen in mijn agenda, zoals een serie reportages waarbij ik bij verschillende dansgezelschappen een dag mag meelopen, nieuwe dansprofs ga interviewen voor de rubriek ‘De Ondernemende Danser’ (suggesties zijn altijd welkom!) en ik ga weer een zakelijke workshop voor dansprofs organiseren. Verder blijf ik schrijven over alles wat met dans te maken heeft. Eerlijk, toegankelijk en met humor, zoals altijd.

dance-talk-1-jaar-blush-fotografie3Naast alle hoogtepunten en hysterische dingen is het allerbelangrijkste dit: Ik wil JOU bedanken. Mijn lezer. Misschien kom je pas net kijken, of volg je me al een tijdje, hoe dan ook. Dank je wel! Ik ben zo dankbaar voor de steun, alle feedback en lieve berichten van lezers die ik het afgelopen jaar heb mogen ontvangen. Het is bijna niet in woorden uit te drukken hoe fantastisch het is dat er mensen buiten mijn familie en vrienden zijn die het wel leuk vinden wat ik doe, het stimuleert mij om door te gaan en Dance Talk steeds beter te maken. Zonder jou kan ik dit werk niet doen. Nogmaals: Dank je wel en op naar het volgende jaar!!

De top 5 best gelezen artikelen
Nog benieuwd naar welke artikelen de meeste aandacht hebben gekregen in dit eerste jaar? Zie hier de top 5 best gelezen artikelen.
1. De Waarheid over Waterflesjes
2. Bekend van… niets.
3. 8,5 veelvoorkomende issues van dansdocenten
4. Gratis werken? Nooit meer doen
5. Pleidooi: Dans, geld en ZZP’er zijn

Ik hoop dat je het leuk vond om zo even met me terug te blikken op het afgelopen jaar en vooruit te kijken. Ik hoop je het komende jaar nog vaak terug te mogen zien op mijn blog, op social media of in het echt! Alvast veel leesplezier toegewenst en heb je een suggestie, vraag of iets anders? Plaats het hieronder bij de comments of vul het contactformulier in. 

Op de hoogte blijven van alles rondom Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

Beeld: Alle foto’s in dit artikel zijn gemaakte door de fantastische, getalenteerde Maaike van Blush Fotografie. Check de link voor meer info. Dank je Maaike, het Dance Talk feestje begon al met deze fotoshoot. :)

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

3 reacties

  1. Hi Lisa,

    Dance talk checken hoort gewoon bij mijn dagelijkse routine.
    Gefeliciteerd met het 1 jarige bestaan :)

    Liefs

  2. Gefeliciteerd! Ik volg je blog met veel plezier! :)

Laat een reactie achter