dance-talk-muziek-van-het-moment-fotografie-blush-fotografie-2Het is alweer een tijdje geleden dat ik een Muziek van het Moment met je deelde, maar voor de maand april heb ik weer een mooie lijst (al zeg ik het zelf) voor je samengesteld. Veel up-tempo dit keer. Voor degenen die nog niet bekend zijn met het concept: bij Muziek van het Moment deel ik een lijst van bekende en minder bekende liedjes die mij op het moment inspireren om dans op te maken, en hopelijk jou ook. Perfect voor danslessen, choreografieën, solo’s of hysterische (en niet-hysterische) dansjes in je woonkamer. Zoals altijd een mix van muziekstromingen, zodat je ermee uit de voeten kunt ongeacht je doel, leeftijdsgroep of dansstijl. Ready, set… dance!

Florence & The Machine
Na een paar maanden van andere muziekinteresses, heb ik Florence & The Machine helemaal herontdekt, voor de meeste danskunstenaars is dit sowieso een erg bekende naam. Epische muziek, fantastische zangeres en ook de videoclips zijn het benoemen waard. Op dansvlak is denk ik het gehele repertoire van deze artiest bruikbaar, werkelijk alles, dus de keuze maken voor twee nummers was lastig. Beiden gebruik ik voor een (moderne) choreografie op het moment, waarvan de nieuwe single St. Jude mijn favoriet is.

Snoop Dogg
Heel commercieel en misschien ook een tikkeltje fout, I know, maar ik kan het niet helpen, dit is zó dansbaar. Dit funky nummer zit super goed in elkaar (alles wat Pharrell Williams aanraakt verandert in goud lijkt wel) en ik denk dat je de gemiddelde jazz of streetdance les hiermee flink kunt opfluffen. Verder weinig aan toe te voegen, behalve dat de clip ook redelijk eh… psychedelisch is.

Âme 
Toen ik mijn dansvooropleiding deed (de 5 o’clock class in Amsterdam) werd ik geïntroduceerd aan de dansstijl House. Sindsdien is de liefde aan, ondanks het feit dat ik er een paar jaren geen lessen in heb gevolgd. Nu ik wekelijks weer House lessen doe luister ik veel meer House muziek en herontdekte ik dit toffe nummer van Âme, een echte klassieker. Ook bruikbaar voor impro-sessies, moderne danslessen (daar heb ik het voor gebruikt) en natuurlijk ook bij feestjes. Dansen gegarandeerd, multi-inzetbaar. 

Theophilus London
Een nieuwe ontdekking voor mij, maar misschien al jaren een bekende naam voor anderen; Theophilus London staat op mijn iPod keihard op repeat de laatste tijd. Niet alle nummers zijn even dansbaar, maar deze twee hieronder zijn erg lekker. Ik denk dat je qua dansstijl hier vele kanten mee op kunt, zowel hiphop, jazz als moderne dans doet het hier goed op.

Major Lazer
Binnen de danskringen, vooral bij meer commerciële dansers en hiphoppers is Major Lazer zo normaal als het dragen van sneakers. Deze meneer kan eigenlijk niets verkeerd doen als het gaat om dansbare nummers afleveren. Dit nummer had eigenlijk in de zomer uitgebracht moeten worden, want het schreeuwt warm weer, vrij zijn en andere heerlijkheden. Hoe dan ook, Lean On is super tof om dans op te maken. Succes gegarandeerd en de clip is ook het bekijken waard.

Prince
Een clip die je mijns inziens juist niet hoeft te bekijken is de volgende, maar vooral moet beluisteren. Het gaat om het liedje, die een herontdekking is van mij waar ik vele jaren geleden ook een choreografie op gedanst heb. Aangezien de zanger van dit nummer (de legende die Prince heet) krampachtig al zijn muziek van het internet af wil houden, moeten we het hebben van mensen die stiekem zijn muziek gebruiken zoals hieronder. Ik denk dat dit nummer (I love you, but I don’t trust you anymore) tijdloos is en bruikbaar voor mooie lyrical combinaties. Prachtig nummer, smeekt gewoon om partnering en expressieve moderne of klassieke dans.

D’Angelo
De halve planeet (inclusief mijn eigen persoontje) heeft al lang en breed gesproken over de geniale meneer die D’Angelo is, ook in eerdere versies van Muziek van het Moment had ik het over hem. Nadat ik zijn hele album Black Messiah de afgelopen maanden heb grijsgedraaid en gebruikt voor mijn danslessen, heeft het nummer Betray my Heart mijn danshart toch wel het meeste gestolen. Hier kun je veel kanten mee op, is zo gruwelijk funky en soulful, dit is een instant klassieker.

FKA Twigs
Ook al een bekende van de Muziek van het Moment lijsten is danseres/ zangeres/ genius FKA Twigs. Een kunstenares met een extreem grote K. Super origineel, niet altijd toegankelijk voor iedereen of dansbaar, maar Two Weeks vind ik fantastisch voor dans. Hier kun je hele toffe dingen mee maken. Ik ben bezig hier nu een choreografie op te maken. Man, wat is deze vrouw goed. Ik ben fan.

Ik hoop dat je inspiratie krijgt van deze lijst! Zijn er nummers die je al kende en gebruikt hebt voor dans, wat sprak je aan?

Op de hoogte blijven van alles rondom Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Laat een reactie achter