dance-talk-carriere-tips4Iedereen die ook maar een minuut als dansprof in het werkveld actief is, weet dat het moeilijk is om aan (genoeg) werk te komen. Subsidies zijn schaars, de concurrentie is killing en er zijn weinig betaalde functies beschikbaar. Daar schrijf ik regelmatig over op mijn Carrière pagina. Ben je als dansprof toe aan een carrièreboost of een subtiel duwtje in de rug? Ik ben er voor je. In plaats van het te hebben over de dingen die je waarschijnlijk al weet, zoals dat je hard moet blijven trainen, naar alle audities moet gaan en veel als docent moet invallen, zijn er ook nog andere zaken effectief. Lees hier een aantal praktische tips die mijns inziens voor elke dansprof nuttig zijn.

Netwerken werkt
Van alle zakelijke aspecten waar dansprofs nog in zouden kunnen verbeteren, zoals het beter onderhandelen over vergoedingen en vastleggen van afspraken, is netwerken er een die ook nog maar weinig bewust wordt toegepast. In andere branches is netwerken zo normaal als het strikken van schoenveters, maar onder dansers zie ik het nauwelijks. Ik denk dat het komt door de grote concurrentie in het vak en het feit dat de meeste van ons freelancers zijn, waardoor er een ‘ieder voor zich’ cultuur heerst die actief netwerken in de weg zit. We zijn gezellig met elkaar, delen veelal intieme momenten, rollen in repetities ongegeneerd over elkaar heen, maar velen durven buiten de dansstudio weinig op elkaar af te stappen met een meer zakelijke insteek. Zonde! Netwerken is namelijk dé manier om aan (meer) werk te komen. Mensen leren je kennen en vice versa, zullen aan jou denken als er een functie vrij komt die voor jou interessant kan zijn en bovendien geeft het je privéleven ook een boost. Hallo zelfvertrouwen en een socialer leven. Er zijn natuurlijk mensen die het moeilijk vinden om random een gesprek aan te knopen, ik moest zelf ook over een drempel heen stappen toen ik ermee begon. Toch is het de moeite waard om deze mogelijke gene aan de kant te zetten en je van je meest sociale kant te laten zien. Bezoek hiervoor ook bewust vaker dansevenementen en dansvoorstellingen om je zichtbaarheid te vergroten en jezelf als ‘merk’ beter in de markt te zetten (daar later meer over). Tijdens dit soort momenten, als ook na danslessen, repetities en op (privé)feestjes; stap op mensen af of vraag bekenden om jou voor te stellen aan anderen. Je weet nooit waar dat ene gesprek met iemand toe kan leiden. Toon interesse in de ander, luister goed en laat zien wie je bent en wat je doet. Toon je passie. Sprankelende persoonlijkheid ‘aan’, visitekaartjes gereed en gaan met die banaan. Een must.

dance-talk-carriere-tips-2Behoefte zien en erop inspelen
In het verlengde van netwerken is proactief zijn de volgende stap. Het gaat hierbij erom dat als je een netwerk hebt opgebouwd en je weet hoe de markt in elkaar zit, je gaat nadenken over waar behoefte aan is en zelf je diensten gaat aanbieden. Proactief zijn in plaats van passief. Op het moment dat je bijvoorbeeld ziet dat er bij een dansinstelling niet genoeg gedaan wordt in een bepaalde stijl (die jij beheerst) of er ergens werk opstapelt omdat daar niet genoeg of niet de juiste mensen in dienst zijn, kun jij ten tonele verschijnen en jezelf aan een baan helpen via je netwerk. Uiteindelijk zal lef hebben en proactief zijn sneller voor werk zorgen dan semi-passief wachten op vacatures. Het is zelfs zo dat slechts 4% van de werkzoekenden via een bestaande vacature aan een baan komt. De meesten komen aan werk door in wezen zelf hun baan te creëren. Als je ervan overtuigd bent dat jij van toegevoegde waarde kan zijn voor een (dans)bedrijf, go for it. Brutale mensen hebben de halve wereld zeggen ze toch? Door overtuiging van je eigen talent en kunnen, en het feit dat jij zelf een instelling benadert, toon je niet alleen inzet en zelfstandigheid, maar ook de juiste passie om het desbetreffende bedrijf naar een hoger level te brengen. En wie zou daar nou ‘nee’ tegen zeggen? Gebruik je netwerk dus, doe onderzoek, bereid je voor en heb lef. Hoe langer je wacht met in actie komen om je baan te creëren, hoe groter de kans dat iemand de baan krijgt/neemt die jij veel beter had kunnen doen.

Specialiseren versus allround zijn
Iets heel anders: ik denk dat het helpt als je gespecialiseerd bent in een bepaalde dansstijl. Vele dansopleidingen zullen het niet met me eens zijn, want die leiden hun dansers het liefst zo breed mogelijk op. Een goed marktonderzoek leert ons echter dat er steeds meer vraag is naar dansers die een grondige kennis hebben van een specifieke stijl en hier ook écht goed in zijn. Klassiek en modern getrainde dansers zijn er in overvloed, hiphop dansers zijn er al minder, maar als je nog specifieker gaat naar bijvoorbeeld tango, dancehall, kizomba of house, dan is de concurrentie erg laag. De ‘niche’ dansstijlen zullen misschien niet overal interessant bevonden worden;  in een religieuze omgeving zul je als Twerk-docent niet veel werk hebben, maar dat spreekt voor zich. Ik denk dat niemand meer zit te wachten op dansers die alles een beetje kunnen, daar zijn er ook gewoon teveel van. Daar moeten we dus slim op inspelen en sommigen doen dat al: in bepaalde dansstijlen zie ik continu dezelfde dansers/ docenten voorbij komen. Die hebben goed genetwerkt, hebben blijkbaar diepgaande kennis en zitten zo steeds gebakken als het gaat om opdrachten. De vijver van specifieke dansstijlen is klein(er) waardoor opdrachtgevers toch steeds bij dezelfde mensen uitkomen. Kijk dus verder dan de ‘standaard’ dansstijlen, doe marktonderzoek in je omgeving, kijk kritisch naar je talenten, behoeften en ga je specialiseren. Dag eenheidsworst.

dance-talk-linked-inHet internet is je CV
Het is natuurlijk één grote ‘duh’ als ik zeg dat een goed online profiel bijdraagt aan het verbeteren van je carrière. Gelukkig ben ik niet de enige met die mening en zie ik steeds meer dansprofs die een eigen website hebben, een Facebook bedrijfspagina opzetten, actief zijn op diverse sociale media en zichzelf in de online markt zetten als ‘merk’. Ik vind het een must. Het hebben van professionele video-opnamen, foto’s, visitekaartjes en zichtbare referenties zijn hierbij ook essentieel. Het is dus wel een kwestie van investeren, maar als een opdrachtgever bijvoorbeeld een auditie houdt en beeldmateriaal vraagt, en in plaats van een schokkerig handy-cam filmpje in een WeTransfer-overdracht, een super professionele film toegestuurd krijgt die op een strakke website staat, zul je sowieso punten scoren. En dáár gaat het om tegenwoordig. Je moet opvallen. Opdrachtgevers kijken ook veel meer online naar wat er over jou bekend is, dan enkel af te gaan op een motivatiebrief of een bombastisch CV. Het internet is je CV. Wees je dus meer dan ooit bewust van wat je online publiceert en vooral of de persoon die jij wilt zijn als dansprof, wel overeen komt met de persoon die je bent op Facebook. Om maar iets te noemen. Naast het investeren in de ‘visuals’ is het structureel plaatsen van posts op sociale media over je werkzaamheden en over wat je bezig houdt heel nuttig. Een groot netwerk via sociale media maakt je positie in de markt sterker. Dus heb je nog geen website of sterk online profiel? Tijd om er nu iets aan te doen. Met daarbij als klap op de dansante vuurpijl dat een volledig, up-to-date profiel op LinkedIn noodzakelijk is voor iedereen. Daar komt namelijk heel veel werk uit voort, ook voor ons dansers. Dus laat die motivatiebrief even zitten en ga aan de slag achter je laptop (maar lees dit artikel nog even af..).

Professionaliteit, passie & positiviteit
Een hele tijd geleden vertelde een dansdocent me dat er iemand in zijn omgeving was die waanzinnig goed kon dansen, maar slecht over anderen sprak achter ruggen om en zich op andere manieren vaak negatief opstelde. Diva-gedrag. Ondanks zijn talent wilden uiteindelijk steeds minder mensen met hem werken. Wie wil een negatief persoon in een groep of op een kantoor hebben? Ik denk dat je daarom geen enkel moment naïef moet zijn over de indruk is die je achterlaat bij mensen en vooral wat de invloed hiervan is op je carrière op de lange termijn. Loop je de kantjes er vanaf, kom je vaak te laat, geef je slecht les, roddel je en ben je dus onbetrouwbaar en onprofessioneel, dan zul je altijd minder werk hebben dan mensen die het tegenovergestelde doen. Professionaliteit, passie en positiviteit zijn kernwaarden voor een betere positie in de markt en voor het verkrijgen van meer werk. Ik geloof er heilig in. Misschien maakt het me een beetje een control-freak, maar ik denk dat je elke kans die je krijgt om mensen te ontmoeten en bij hen een positieve en vooral professionele indruk achter te laten, moet aangrijpen. Zie er verzorgd uit, heb altijd je agenda en visitekaartjes bij je, wees geïnteresseerd, open, hartelijk en doe je werk goed ondanks dat het misschien niet je droombaan is. Karma is een jeweetwel. Op het moment dat je goed werk levert, mensen positief stimuleert en passie toont, kun je héél ver komen. Je creëert een gunfactor. Alle samenwerkingen voor mijn blog tot nu toe, zijn een resultaat van deze mentaliteit. Om maar even een voorbeeld te noemen.

dance-talk-carriere-tipsHulp
Soms kom je er misschien niet helemaal uit als het gaat om je volgende carrièrestap  Daar heb ik zelf ook een tijd mee gezeten. Ik heb er erg veel aan gehad om te praten met mensen om me heen, bij mijn netwerk aan te geven dat ik werk zocht en zo heb ik grote stappen gezet sinds mijn afstuderen. Praten met anderen inspireert en stimuleert, zoals je ook al bij het stuk over Netwerken kon lezen. Een boek waar ik de afgelopen maanden ook veel aan gehad heb is ‘Welke kleur heeft jouw parachute‘, van Richard N. Bolles. Een praktisch boek voor mensen die werk zoeken, zichzelf beter willen leren kennen en is ook interessant voor mensen die een carrièreswitch overwegen. Het staat vol praktische tips, handige opdrachten, en is leerzaam ongeacht in welke branche je werkt. Ben je niet zo’n lezer of wil je het nog effectiever aanpakken? Dan kan ik je sessies met een loopbaancoach aanraden. Een tijd geleden interviewde ik de lifecoach voor dansers, Lisa Ross-Marcus, die mij echt de ogen opende. Ik heb hierna ook meerdere dansprofs gesproken die er door haar hulp beter voor zijn komen te staan, zowel zakelijk als privé. Een absolute aanrader dus. Lees hier ons interview.

Ik hoop dat je wat hebt aan mijn tips. Heb jij nog een tip om een carrière een boost te geven? Plaats het hieronder in de comments of reageer op de Dance Talk Facebook pagina. 

Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

1 reactie

  1. Ik vind het een hele leuke blog en ik ben 11 jaar en ik hou van dansen ik vind dit geweldig
    groetjes Annick

Laat een reactie achter