19. mei 2015 · 1 comment · Categories: Inspiratie

Muziek-van-het-moment-dance-talkVoor dansprofs is het einde van het dansseizoen alweer in zicht (met alle gevolgen van dien), wat veelal voor meer rust in het werkschema zorgt. Toch is muziekinspiratie altijd nuttig en dus heb ik bij deze editie van Muziek van het Moment weer een toffe lijst van verschillende nieuwe en minder-nieuwe nummers gemaakt, die mijns inziens perfect zijn voor dans. Geschikt voor danslessen, choreografieën, solo’s, zwoele dansjes op random locaties en meer. Zie hier mijn aanraders van de maand mei…

Drive soundtrack
Een tijd geleden deed ik een urban-contemporary les van Anna Suurendonk bij de Chassé studio’s Amsterdam, waar ik via mijn Instagram en Facebook account al over vertelde. Naast het feit dat ik de les super tof vond, gebruikte ze ook muziek waar ik vroeger veel op danste. Tick of the Clock was er een van. Deze onderstaande twee nummers komen van de film Drive (mijn favoriete film) en heb ik inmiddels alweer gedraaid in mijn danslessen. Als je houdt van ‘duistere’ muziek, check dan absoluut de rest van het album.

The Cool Quest
Mijn obsessie van de afgelopen weken is toch wel de Nederlandse band The Cool Quest. Super funky muziek die smeekt om dans of dat nou in een dansstudio is of op een dansvloer. Alle nummers van hun album Funkin Badass zijn raak, staan op repeat en zijn denk ik extra lekker om jazz materiaal op te maken, maar ook hiphoppers kunnen hier alle kanten mee op. Er staat nog weinig materiaal op YouTube, dus check Spotify of iTunes voor meer.

Years & Years
Zoals je misschien wel weet ben ik vorige maand naar het concert van Years & Years gegaan en zowel op het podium werd er keihard gedanst, als ook in de zaal. Is niet zo gek, want hun muziek is geweldig om op te bewegen. Heerlijk voor choreografieën, oefeningen over een diagonaal en ga zo maar verder. Dit nummer is juist een beetje anders dan hun anderen, ga er denk ik een solo op maken.

Amerie
Even iets héél anders: toen ik laatst mijn oude iPod weer aan de praat kreeg en ik mijn dans-playlists aan het doorspitten was, kwam ik Amerie weer tegen. Ik heb jaren geleden haar album Touch gebruikt voor zo’n beetje al mijn danslessen en guess what? Zelfs mijn jongere dansleerlingen van nu vinden het nog tof en belaagden me na een les om te vragen wat ik had gedraaid. Good ol’ Amerie dus. Goed voor modern, jazz en hiphop dansmateriaal.

Ludovico Einaudi
Op mijn blog heb ik al eerder gesproken over mijn liefde voor Ludovico Einaudi en ik ben absoluut niet de enige. Dit heerschap is errug populair, zowel onder dansers als niet-dansers. De laatste tijd gebruik ik dit nummer vaak op willekeurige momenten om tot rust te komen; zowel voor een cooling-down na een yoga- of danstraining, maar ook tijdens improvisatie-sessies.

Disclosure
Ik denk dat de afgelopen maanden de muziek van Disclosure in vele dansstudio’s grijs is gedraaid: hun house muziek is waanzinnig tof en bruikbaar bij verschillende dansstijlen. Na een ode aan deze heren te hebben geschreven, vind ik dit nieuwe nummer ook echt een aanrader. Iets minder toegankelijk, maar alsnog denk ik dat je hier veel dansmateriaal op kunt creëren.

Mount Kimbie
Dezelfde introductie geldt voor Mount Kimbie, waar mijn eerder genoemde ode ook deels aan gericht was. Dit nummer heb ik weer herontdekt. Heel nice om op te dansen, vooral voor improvisatie-sessies, warming-ups of waanzinnig strakke choreografieën.

Saïan Supa Crew
Onder hiphopppers (voornamelijk in Frankrijk) is de Saïan Supa Crew al jaren bekend. Ik herontdekte hun muziek een tijdje geleden en vooral deze twee nummers vind ik erg goed voor dans. Misschien is Zonarisk niet toegankelijk voor iedereen, maarja die beat…

Ik hoop dat je inspiratie krijgt van mijn Muziek van het Moment! Heb je suggesties voor een nieuwe editie of heb jij nog nummers die je op het moment graag draait, laat het weten in de comments of op de Dance Talk Facebook pagina.

Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

facebooktwittergoogle_pluspinterest

1 reactie

  1. Je ‘Muziek van het Moment’ geeft me ontzettend veel inspiratie. Ook al gebruik ik je nummer misschien niet, het stuurt me weer naar andere muziek door! Merci!

Laat een reactie achter