KoptelefoonHet is weer tijd voor een gloednieuwe Muziek van het Moment! In deze rubriek deel ik nummers met je die mij momenteel inspireren om dans op te maken. Of het nou voor een dansles, voorstelling, spontane dansjes op willekeurige plekken is, of wat dan ook. Alle dansstijlen zijn erbij mogelijk. Deze editie heeft een extra zomers tintje en staat vol nieuwe ontdekkingen van de afgelopen periode. Veel up-tempo en dikke beats, om het dansseizoen knallend mee af te sluiten..

Jamie XX
Met stip op 1 staat voor mij het album van Jamie XX. Wát een held. Waanzinnig dansbare muziek, geweldig voor choreografieën en improvisatie-sessies. Ik heb al eens een dansstuk op zijn muziek gemaakt en het pakte erg goed uit kan ik je vertellen. Met zijn muziek kun je alle kanten op qua dansstijlen. Check ook zeker de rest van het album In Colour als dit je aanspreekt.

Jarryd James
Ondanks dat ik Jarryd James verder niet ken, vond ik dit nummer toen ik het voor het eerste hoorde direct fantastisch. Ik ben overigens niet de enige, want bij vele radiozenders staat Do you remember ongegeneerd op repeat. Ook in dansstudio’s zou dit het geval moeten zijn vind ik. Hier kun je fantastische moderne, hiphop en jazz combinaties op maken. Ik heb het inmiddels zelf ook al gebruikt.

Roísín Murphy
Een grote naam in de muziekwereld, maar zeker ook onder dansers is Roisin Murphy, die onderdeel uitmaakt van het ultra-dansbare duo Moloko. Als solo-artiest maakt ze met haar nieuwe album Hairless Toys een keiharde comeback, waarbij het eerste nummer mijn favoriet is voor dans. Het tweede nummer is een gouwe ouwe die ik jaren geleden grijs draaide in mijn danslessen en onlangs weer herontdekt heb. Zo goed.

Skrillex & Diplo
Deze twee House/Techno DJ’s sloegen onlangs de handen ineen en het resultaat is een album vol muziek om op te feesten. Als je hier niet van gaat dansen, dan weet ik het ook niet. Deze monsterhit hebben ze momenteel met Justin Biebier (of all people), maar persoonlijk vind ik onderstaand nummer nóg beter voor dans.

Disclosure
Ik zou mezelf niet zijn als ik niet het nieuwste nummer van Disclosure bij de Muziek van het Moment-lijst zou plaatsen. Perfect zomer-hitje, heb het inmiddels al grijs gedraaid in de dansstudio’s waar ik werk tijdens moderne, jazz en hiphop-lessen.

Sue the Night
Dit nummer van de Haarlemse Sue the Night is een errug recente ontdekking van me. Misschien een beetje een vreemde eend in de bijt, want het schreeuwt ‘pop’ en mist dikke beats, maar het thema ‘zomer’ past er goed goed bij. Poppy, dansbaar en denk dat vooral jazz-lessen hier lekker op gaan. Ook leuk in kinderlessen. Bekijk de clip ook even voor de dansers, wie weet herken je iemand!

The Weeknd
Ik sluit af met een nummer waar ik persoonlijk niet he-le-maal hysterisch van ben, maar waarvan ik weet dat ‘ie het goed gaat doen in de dansstudio’s. Ik ben dol op The Weeknd, maar door de veelal expliciete teksten en duistere beats kan niet iedereen ermee uit de voeten. Zoals bijvoorbeeld dit nummer vind ik geniaal voor dans, maar is niet zo toegankelijk voor alle dansers. Onderstaand nummer van hem is super catchy, goed geproduceerd, makkelijk om combinaties op te maken en het wordt ook vast een dikke (zomer)hit.

Ik hoop dat je (weer) hebt genoten van mijn Muziek van het Moment-lijst. Heb jij nog zomerse aanraders voor dans? Laat het weten in de comments hieronder of op de Dance Talk Facebook pagina.

Op de hoogte blijven van alles rondom mij en Dance Talk? Hier kun je me vinden:

X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

1 reactie

  1. Bedankt voor je muziek. Je hebt een goede smaak. Ik gebruik ook nog veel niet westerse muziek. Dus als je het leuk vindt dan kan ik ook wat muziek doorsturen. Groet, Annemarie

Laat een reactie achter