DSC07771-2Hier heb ik écht naar uitgekeken: het is tijd voor een nieuwe editie van Muziek van het Moment! Deze rubriek bestaat hiermee officieel een jaar en deze keer deel ik wederom een waslijst vol inspirerende nummers met je die bruikbaar zijn voor dans ongeacht de stijl of het doel. Voor danslessen, choreografieën of dansjes op willekeurige locaties en op willekeurige momenten. Deze keer een mix van nieuwe, bekende en minder bekende nummers, nog enigszins in zomerse sferen. Enjoy!

Summer Dance Forever
Afgelopen zomer ging ik naar Summer Dance Forever, hét ‘urban’ evenement van de zomer in Amsterdam, waarbij ik met veel plezier ging kijken bij de House Battles. Als je mijn blog een beetje volgt weet je dat ik zowel de House dansstijl als de muziek geweldig vind en uiteraard heb ik tijdens de battle mijn ogen uitgekeken én ge-Shazamt voor die leventje. Hier twee van mijn favoriete tracks die daar gedraaid werden, perfect voor House-lessen (duh), maar ook dynamische across the floor-cominaties bij moderne, jazz, streetdance of hiphop lessen. Hier kun je alle kanten mee op; voetjes van de vloer gegarandeerd.

Hollie Cook
Met de zomer nog een klein beetje in mijn hoofd moet ik de verslaving voor zangeres Hollie Cook absoluut bij deze lijst zetten. Ik denk dat ik in augustus bijna niets anders heb geluisterd dan haar ultra-relaxte deuntjes en er bovendien met veel plezier microscopische dansjes op heb gedaan bij het zwembad in Portugal. Of dit voor alle danslessen of choreografieën geschikt is weet ik niet zeker, maar voor een jazz/ modern-jazz les kun je hier absoluut een technische oefening op maken (denk plié), erop improviseren of gebruiken als cooling-down.

José Gonzalez
Enn… nog een ding over deze zomer. Zoals je hier al kon lezen was ik op Lowlands en was de heerser der muziek voor choreografieën, José Gonzalez, daar ook. Mocht je hem nog niet kennen, kom onder die steen vandaan en download al zijn muziek tot je laptop huilend wegrent. Deze twee nummers gebruik ik momenteel in mijn moderne danslessen bij technische oefeningen. Maar ook hier kun je vele kanten mee op, zoals het maken van een lyrische choreografie als ook het gebruiken voor een cooling-down. All hail José. 

Leagues
Soms hoor je muziek waarvan je direct denkt: hier ga ik NU een choreografie op maken. Dat had ik toen ik in de auto zat en op de radio het nummer Walking Backwards van Leagues hoorde. Goede baslijn en drums.

Years & Years
Ja daar gaat ze weer. Ik weet dat Years & Years in het Muziek van het Moment-overzicht vastgeroest lijkt te zijn, hoewel ik dat met man en macht probeer te voorkomen. Maar ik moet eerlijk zijn over de muziek die mij inspireert toch? Deze twee nummers zijn voor mij gewoon te goed om te weerstaan als het gaat om muziek voor dans.

Justin B
Ik wil dit eigenlijk niet, aangezien ik nogal een hekel heb aan dit meneertje. Maar goed, dit nummer gebruik ik dus momenteel voor mijn danslessen en iedereen wordt er hysterisch van. End of story.

Hozier
Toen ik het nummer From Eden voor het eerst hoorde was ik gelijk geïntrigeerd, niet omdat ik Hozier zo interessant vind, maar door de opvallende, onregelmatige maatsoort. Er zijn namelijk maar weinig ‘mainstream’ artiesten die afwijken van de standaard 4/8. Kun jij ontdekken wat het is? Ik heb er met mijn gevorderde moderne dansers een leuke quiz van gemaakt voordat ik hen de technische oefening aanleerde. Denk dat je hier ook een mooie, maar uitdagende choreografie op kunt maken. Aanrader!

Disclosure
Uiteraard moet het nieuwste nummer van Disclosure bij deze lijst staan. Pas 4 dagen oud, deze topper! Ik ga hier zeker weten een across the floor oefening op maken, maar uiteraard kun je hier ook spontane dansjes op doen. Disclosure is voor mij gewoon altijd goed.

Ik hoop dat je inspiratie krijgt van mijn lijst! Welk nummer spreekt jou het meest aan? Laat jouw muzikale aanraders weten in de comments hieronder of op de Dance Talk Facebook pagina.

Op de hoogte blijven van alles rondom Dance Talk? Hier kun je me vinden:
X Twitter: @Dancetalk_Blog
X Facebook: Dancetalk
X Instagram: Dancetalk_nl

 

facebooktwittergoogle_pluspinterest

Laat een reactie achter